Asopos Driekamp

Op 14 mei reisden 6 Thesmoren af naar het verre Leiden, om hier de race van hun leven te varen! De voorbereidingen? Minimaal! De goede zin, het natuurtalent en de motivatie? Maximaal! Al weken ging er overal in de wandelgangen rond: ‘Thesmo wint de Asopos!’
De dag begon al goed (en vroeg!) want onze coachkindjes Incompotent behaalden hun tweede taart met Eva als stuur. Onder leiding van onze topstuur Amanda en met Tony als coach gingen we vol goede moed het water op, weliswaar in een opstelling waar we nog nooit in hadden getraind.

De eerste afstand was een 500 meter, van tevoren dachten wij hierover: dat is niks! Bleek toch enigszins tegen te vallen, maar we kwamen als eerste uit de start! Het was een erg spannende race tegen onze vriendinnen van Asopos, maar na een klein snoekje trokken zij uiteindelijk toch aan het langste eind. Toch hoorden we van onze supporters aan de kant dat het roeien er niet goed uitzag, maar het bleek wel hard te gaan want we hadden de derde tijd behaald!

Vol goede moed gingen we weer van start voor de 250 meter, deze afstand was een stuk beter te doen als je KEIHARD wil sprinten. Hier konden we onze vriendinnen van Asopos dan ook wel lekker achter ons laten. Volledig onverwacht bleek de 1250 echt onze afstand te zijn, ietsje minder loco tempo en iets meer BENEN later kwamen we ook bij de 1250 met een prachtige tweede tijd over de finish.

Dit betekende uiteindelijk dat we derde waren geworden (ondanks dat we op twee afstanden tweede waren). Maar ongetraind was dit zeker een prestatie om trots op te zijn! Tot volgend jaar ThesmophoROEIa!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *